ページの先頭です。 メニューを飛ばして本文へ
ホーム > 組織・課名でさがす > 商工労働観光課 > 7月11日(火曜日)【民宿日本海2日目】

7月11日(火曜日)【民宿日本海2日目】

印刷用ページを表示する 掲載日:2017年7月11日更新

【民宿日本海2日目】

◆7月11日(火曜日)天候:曇りのち雨

◆今日の活動

今日は朝の8時ぐらいに起きて、朝ご飯を8時半に食べました。

朝ご飯を食べてから、昨日みたいにお店を開ける準備をしました。

最初は皿洗いをして、次に箒を使ってゴミを掃いて、最後にモップで床をきれいにしました。

お店の掃除が終わってから、僕はユイちゃんというパートタイマーの方と、2階と3階のお客さんが泊まる部屋を掃除しました。

11時になってから、僕は店の看板を外に出してお店を開けました。

ところが、今日はあまりお客さんが来なかったのです。

お客さんが少なかったので、今日は昨日よりも暇でした。

お客さんがあまり来なかった理由は、天気が良くなかったからだと思います。

でも、僕は今日2人のお客さんのオーダーを敬語を使ってとれたので、いい勉強になったと思います。

それから、マスターと呼んでいる前の日本海の社長さんが僕にオムライスの作り方を教えてくれて、昼ご飯で食べさせてくれました。

本当に作りやすくて美味しかったので、ハワイに帰ってから家族に作ってみたいです。

今日はお客さんが少なかったけど、色々学べていい経験でした。

 

I woke up around eight in the morning today and ate breakfast that Mrs. Mai prepared for me around eirht thirty in the morning. After eating breakfast, I went straight to work and began the preparations to open Nihonkai. I washed the dishes, swept the floors with a broom, and finally mopped the floor to remove any extra dirt and dust. Once the store was clean and ready to be opened, I went with a fellow part-timer named Yui and cleaned out the rooms that the customers use on the second and third floor. At eleven in the morning, I flipped the sign from “closed” to “open,” brought out the flags that told people driving by what sorts of food we served, and brought the chairs out for the outside table. For some reason, today was a very slow day and a total of only six customers came in to the store. So for the most part, I had a lot of free time. However, I did take two customers’ orders today in polite Japanese, which was a great experience for me because it’s one thing to be able to speak regular Japanese with people you know but it’s another thing to be able to speak polite Japanese to customers. Also, the former boss of Nihonkai, whom we call Master, taught me how to make this Japanese dish called Omurice. It was very easy to make and tasted delicious. I can’t wait to make some omurice in Hawaii and share it with my family! So, all though today was a very slow day, it was an eventful day for me because I learned a lot about interacting with customers and cooking delicious food.

7月11日(写真1)  7月11日(写真2)

7月11日(写真3)