ページの先頭です。 メニューを飛ばして本文へ
ホーム > 組織・課名でさがす > 商工労働観光課 > 7月19日(水曜日)【木村果樹園で仕事】

7月19日(水曜日)【木村果樹園で仕事】

印刷用ページを表示する 掲載日:2017年7月19日更新

【木村果樹園で仕事】

◆7月19日(水曜日)天候:曇り時々晴れ

◆今日の活動

今日は朝の6時半に起きて、すぐ朝ご飯を食べました。

7時になって、木村果樹園での仕事が始まりました。

僕はパートタイマーの方と一緒に昼まで美味しそうなさくらんぼをもぎました。

昼ご飯はフレンチトーストを食べました。

フレンチトーストを食べ終わってから、パートタイマーの方と一緒にぶどうの木のわきひげを切ったり、わきずるを取ったり、誘引をしたりしました。

この仕事をきっちり17時までしました。

ずっと上を見てわきずる切って、ロープで木を結んでたから、首が少し辛かったです。

でも、細かい仕事が大事だと良く分かったので、いい経験でした。

それから、仕事が終わって、僕はラズベリージャムを作りました。

家族のためにお土産として「持って帰りなさい」と木村さんが言いました。

そして、ジャムを作り終わったら、マチコさんが豪華な晩ご飯を作ってくれました。

イカの料理でした。とても美味しかったです。

明日も楽しみにしています。

 

I woke up at six thirty  in the morning today and quickly ate breakfast. I was a little drowsy because at Nihonkai I usually started work a lot later in the morning but nonetheless I went straight to work at seven in the morning. I picked ripe cherries alongside Mr. Kimura’s part-timers until noon. It was nice to see some familiar faces again. For lunch, Mrs. Machiko’s mother made us French toast. It was so good, I ate at least four slices. After lunch, I went back out to the field with the part-timers and worked on Mr. Kimura’s grape trees. The grape trees were tangled in vines and blowing around in the wind. So, Mr. Kimura’s part-timers and I trimmed the vines to set each branch free, removed the unwanted stems that were growing beside the grape leaves, and tied the branches to metal poles to prevent the wind from snapping them down. We worked hard on the grape trees until about five in the evening. My neck hurt a little after looking up while trimming the grape vines for hours on end, but I learned the valuable lesson that even the most detailed and troublesome jobs are important for the success of your company. Once work was over, I was asked by Mr. Kimura if I wanted to make raspberry jam as a gift for my family. I thanked Mr. Kimura and took on the task. I made cherry and hascap jam about a week and a half back so I was able to make the raspberry jam fairly quickly with no assistance. After I made the jam, Mrs. Machiko prepared a delicious squid meal for us and I couldn’t have been happier. I’m excited for what tomorrow has in store for me.

7月19日(写真1)  7月19日(写真2)

7月19日(写真3)  7月19日(写真4)